Inbrekers slaan koppel en stelen voor 20.000 euro uit Mercedes-garage

Een Mercedes zonder bumper op de parking van de garage op de Kortrijksesteenweg.
Foto Van Puyenbroeck Een Mercedes zonder bumper op de parking van de garage op de Kortrijksesteenweg.
Sint-Martens-Latem is afgelopen weekend geteisterd door inbraken. Een koppel kreeg klappen toen het twee inbrekers betrapte en in de Mercedes-garage op de Kortrijksesteenweg gingen inbrekers aan de haal met 20.000 euro aan auto-onderdelen. In drie dagen tijd werd tien keer aangifte gedaan van inbraak in de politiezone, waarvan het merendeel in Latem.

Vooral in de Lange Heirweg werden bewoners zwaar aangepakt. Toen een 66-jarige bewoner zaterdagavond om half acht thuis kwam, en trof hij twee inbrekers aan in zijn huis. Zijn vrouw (62), die wel was thuis was, hoorde haar echtgenoot en ging kijken. Ze kregen enkele rake klappen van de inbrekers. Die namen ook nog de aktetas af van de pas thuisgekomen man. Hun buit: cash geld en juwelen. Het koppel raakte lichtgewond.

Gedemonteerd

Amper honderd meter verderop sloegen (dezelfde?) inbrekers hun slag op de parking van de Mercedes-garage op de Kortrijksesteenweg. Zeven wagens werden deels gedemonteerd. Van verschillende auto's sloegen ze het kleine achterruitje kapot om de airbags mee te nemen. Van twee luxewagens vezen ze de bumper en led-voorlichten los. "Ik schat dat ze voor zo'n 20.000 euro onderdelen meegenomen hebben. Als je weet dat zo'n licht al 2.000 per stuk kost", vertelt verkoper Kersten Rammeloo. "Het is extra zuur omdat onze verzekeringspolis een franchise van 25.000 euro bevat, waardoor de garage de schade uit eigen zak moet betalen. De inbrekers staan goed uit het zicht en ze hebben duidelijk hun tijd genomen. Toen ze de bumpers demonteerden, hebben ze de automatten onder de wagens gelegd om comfortabel te kunnen werken. Camera's hebben we niet, misschien dat die er nu wel komen. Ze hebben de auto's niet gestolen omdat het te moeilijk is zonder sleutels en bovendien zijn de onderdelen makkelijk door te verkopen op de zwarte markt."


Ook op de Golflaan, in de Klapstraat, Hooglatemweg en Pontstraat waren dieven actief. In die laatste straat werd met een BMW opnieuw een luxewagen geviseerd. "We weten niet of het om dezelfde daders gaat, maar dat wordt onderzocht", klinkt het bij de politiezone. (TVPG)