Gemeentelijke begraafplaatsen krijgen opwaardering

De Sint-Martinuskerk en de kerkhofmuur zijn beschermd.
rv De Sint-Martinuskerk en de kerkhofmuur zijn beschermd.
Het gemeentebestuur van Sint-Martens-Latem investeert in de opwaardering van zijn gemeentelijke begraafplaatsen. 

Op de gemeenteraad van 21 oktober werd beslist om het aantal columbariumnissen op de gemeentelijke begraafplaats van Sint-Martens-Latem te verdubbelen. Om de hinder te beperken en de rust op de begraafplaats te respecteren zullen de nissen in één keer geplaatst worden. Hiermee komt het gemeentebestuur tegemoet aan de stijgende vraag. 

Daarnaast plant de kerkfabriek een restauratie van de Sint-Martinuskerk en de kerkhofmuur, die beschermd zijn als monument. Bij beide restauraties wordt gestreefd naar het bewaren van het unieke karakter. Op het kerkhof is ondertussen de eerste fase achter de rug. Grondige snoei-, rooi- en ophogingswerken legden vergeten graven bloot en nu wordt bekeken welke graven opgeknapt zullen worden om de begraafplaats op te waarderen.

Tenslotte wordt op de gemeentelijke begraafplaats van Deurle een nieuwe strooiweide aangelegd. De bestaande strooiweide blijft bestaan en de nieuwe zal achter de kerk een plaats krijgen. Deze tweede strooiweide zal ruimer, rustiger gelegen en zonniger zijn waardoor de aanplantingen beter gedijen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.