Gemeente waarschuwt voor blauwalgen

Blauwalgen.
rv Blauwalgen.
De gemeente Sint-Martens-Latem roept de inwoners op om alert te zijn voor blauwalgen in het water. Wie blauwalgen gespot heeft, kan dit melden aan de milieudienst.

Als er weinig of geen stroming op een waterloop of vijver zit, bestaat de kans bij warm weer dat er blauwalgen beginnen te bloeien. Ze vormen meestal een blauwgroene, soms roodbruine, olieachtige laag op het water. Wanneer er bovendien in de oeverzone wit of blauw schuim verschijnt, is er sprake van een blauwalgenbloei. Dit houdt gezondheidsrisico’s in voor mens en dier.

Om zoveel mogelijk problemen te voorkomen, vraagt de gemeente aan de burgers om blauwalgengroei in openbare wateren zo snel mogelijk te melden bij de milieudienst: grondgebiedzaken@sint-martens-latem.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.