Gemeente sponsort restauratie familiegraf Karel van de Woestijne

Het familiegraf Van De Woestijne op Campo Santo in Gent
Anthony Statius Het familiegraf Van De Woestijne op Campo Santo in Gent
Het herdenkingscomité Karel van de Woestijne heeft van de gemeente Sint-Martens-Latem een subsidie gekregen om het familiegraf van de bekende dichter te laten restaureren. 

Het herdenkingscomité uit Sint-Martens-Latem heeft van de stad Gent het peterschap gekregen over het graf van de dichter op de begraafplaats Campo Santo in Gent. 

"Het graf was in verval", zegt cultuurschepen Kristof Vanden Berghe (Samen). "Op basis van een inspectieverslag van Monumentenwacht werd de restauratie toegewezen aan het Kunstatelier Thienpont voor een prijs van 6.292 euro. De werken werden al grotendeels uitgevoerd. Het comité heeft, na een subsidie van de stad Gent en sponsoring van het beschermingscomité Campo Santo en de firma Toch, ook een toelage van 1.250 euro van de gemeente Sint-Martens-Latem gekregen."

"Onze gemeente heeft een duidelijke band met Karel van de Woestijne, die hier een tijdje gewoond heeft. Zijn borstbeeld staat aan ons gemeentehuis en er is ook de driejaarlijkse  prestigieuze poëzieprijs", zegt Vanden Berghe.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.