Leerkrachten Dries Verlodt en Grietje Van Dievoet namen het initiatief om van alle laatstejaars levensgrote portretten te maken en die aan de gevels van de school op te hangen.
Volledig scherm
Leerkrachten Dries Verlodt en Grietje Van Dievoet namen het initiatief om van alle laatstejaars levensgrote portretten te maken en die aan de gevels van de school op te hangen. © Kristof Pieters

Sint-Maarten wuift laatstejaarsstudenten uit met 229 levensgrote portretten aan de gevels: “Jongeren toonden zich enorm veerkrachtig in coronajaar”

BeverenDe laatstejaarsstudenten van de Sint-Maarten Bovenschool in Beveren zijn voor even vereeuwigd op de muren van de campus. Sinds maandag hangen er 229 levensgrote portretten op. Geen oubollige klasfoto’s maar wel portretten van uitgelaten en lachende jongeren. “Het is een krachtig statement na een wel erg bewogen coronaschooljaar”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

  1. Zeven idyllische Vespa-routes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn in de Westhoek
    PREMIUM
    Roeselare / Brugge / Bossuit / Oostrozebeke / Pervijze / Proven

    Zeven idyllische Ves­pa-rou­tes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn in de Westhoek

    Wie onze provincie eens op een originele manier wil verkennen, kan dat misschien eens met de Vespa doen. De Italiaanse tweewieler is in onze contreien aan een opmars bezig en is het ideale vervoermiddel voor wie de natuur of enkele toeristische trekpleisters eens vanuit een andere hoek wil leren kennen. Heel wat plekken pakken dan ook uit met uitgestippelde Vesparoutes en wie er zelf geen heeft, kan er op enkele West-Vlaamse adresjes één huren.