Winterjaarmarkt eerste test voor nieuwe markthal

Gisteren werd het dak van de nieuwe markthal nog gecontroleerd.
Foto Frank Eeckhout Gisteren werd het dak van de nieuwe markthal nog gecontroleerd.
De winterjaarmarkt in november wordt de eerste test voor de nieuwe markthal in Sint-Lievens-Houtem. Gisteren werd alvast gecontroleerd of de constructie geen fouten vertoont.

De staalconstructie van de markthal is al een tijdje klaar. Ook het plaatsen van de beglazing in het dak loopt op zijn einde. "Eind volgende week moet ook het dak afgewerkt zijn. Midden september wordt dan de verlichting aangebracht", legt schepen van Openbare Werken Tim De Knyf uit. Ook de heraanleg van het marktplein verloopt nog steeds vlot.

Einde van werken in zicht

"Een groot deel van de voetpaden en de wegenis zijn al afgewerkt. Momenteel worden de fonteinen rechtover het gemeentehuis geplaatst. De rijweg tussen het Eiland en de Schoolstraat wordt op 28 augustus verhard waardoor basisschool Hofkouter op 1 september probleemloos bereikbaar zal zijn. Ondertussen worden ook de parkeerstroken op het marktplein en de voetpaden aangelegd in natuursteen. Het is voor iedereen nog even doorbijten maar het einde van de werken komt in zicht", geeft De Knyf nog mee. (FEL)