Verkeersagressie eindigt in correctionele rechtbank

Illustratiebeeld.
Ronny De Coster Illustratiebeeld.
Een dertiger die zich in Sint-Lievens-Houtem agressief heeft gedragen in het verkeer riskeert een celstraf van zes maanden met probatie-uitstel. De man achtervolgde en sloeg een man na een inhaalmanoeuvre. Ook tijdens de Jaarmarkt gedroeg hij zich agressief.

Het slachtoffer flikkerde met zijn lichten naar de beklaagde omdat zijn auto de weg versperde. Vervolgens reed het slachtoffer de man toch voorbij, maar de beklaagde achtervolgde hem, haalde hem ook in en dwong hem te stoppen. Hij deelde enkele klappen uit, op de schouder en het hoofd van het slachtoffer. De man was danig onder de indruk van de feiten. “De beklaagde en het slachtoffer wonen op anderhalve kilometer van elkaar. Mijn cliënt heeft dan ook lang schrik gehad dat de man zou terugkomen”, verduidelijkt de advocaat van het slachtoffer. De beklaagde ontkent dat hij het slachtoffer heeft geslagen. “Maar ik ben hem wel gevolgd”, verklaart hij in de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie vordert een celstraf van zes maanden met probatie-uitstel. Daarin zit ook de straf vervat van een ander feit tijdens de Jaarmarkt in Sint-Lievens-Houtem. Toen gedroeg de beklaagde zich agressief tegenover de politie.

De rechtbank zal op 21 november het vonnis uitspreken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.