Twee lammetjes geboren in Vlierzele (en dat is normaal iets voor in de lente)

De twee lammetjes kwamen gezond en wel ter wereld.
Frank Eeckhout De twee lammetjes kwamen gezond en wel ter wereld.
In het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem zijn woensdag twee lammetjes geboren. En dat is best opmerkelijk want schapen lammeren normaal in het voorjaar.

Stefaan Deconick uit de Houtemse deelgemeente Vlierzele wreef zich woensdag twee keer in de ogen toen hij ‘s ochtends zijn schapen ging voederen. In de weide liepen twee pas geboren lammetjes. “Omdat het zo koud was, heb ik ze meteen onder de gloeilamp gelegd. Later op de dag mochten ze terug bij de moeder genieten van het herfstzonnetje", vertelt Stefaan. De man heeft al 25 jaar schapen maar een geboorte in het najaar maakte hij nog nooit mee. “In januari ja, maar toch niet eind oktober. Ook al omdat het schaap pas in februari twee lammetjes op de wereld zette. Dat betekent dat ze haar jongeren nog aan het zogen was, toen ze alweer zwanger raakte. Ik had wel gezien dat de ooi wat verdikt was maar ik wijtte dat aan de goede zorgen en niet aan de bok die bij mijn schapen op de weide loopt", lacht Stefaan.

De twee lammetjes kwamen gezond en wel ter wereld.
Frank Eeckhout De twee lammetjes kwamen gezond en wel ter wereld.
De twee lammetjes kwamen gezond en wel ter wereld.
Frank Eeckhout De twee lammetjes kwamen gezond en wel ter wereld.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francis Vansteelant

    Ik heb ook een 8 tal lammeren van, jawel, midden augustus. Ik wist ook niet wat ik zag.