Tiran van Letterhoutem riskeert 20 tot 30 jaar opsluiting voor poging tot oudermoord

De woning van W.B. werd verzegeld.
Frank Eeckhout De woning van W.B. werd verzegeld.
De 55-jarige W.B., door omwonenden omschreven als de tiran van het dorp, riskeert 20 tot 30 jaar opsluiting voor poging tot oudermoord. Zijn aanhouding werd intussen verlengd door de onderzoeksrechter.

W.B. zit sinds vrijdag 20 juli in de cel nadat hij zijn 80-jarige inwonende vader probeerde te vergiftigen met morfinepleisters en een overdosis aan medicijnen. Het was de dochter van B. die opmerkte dat haar grootvader er slecht aan toe was en de hulpdiensten verwittigde. Twee agenten die ter plaatse kwamen, riepen meteen versterking op. Vier agenten slaagden erin W.B. te overmeesteren en mee te nemen naar het commissariaat in Zottegem. In het ziekenhuis stelden artsen vast dat er kwaad opzet mee gemoeid was. De politie besloot daarop het parket in te lichten. W.B. werd voor de onderzoeksrechter geleid in Oudenaarde en die achtte de feiten zwaar genoeg om de man op te sluiten. Het huis van B. werd verzegeld.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rene Kampers

    De doodstraf is een vorm van beschaving , althans volgens mij

  • Roger Cooks

    Hij "riskeert" weer.... ten laatste na 5-7 jaar komt hij dus los

  • ANN LIMBOS

    Voor de volle 30 jaar, en genen dag minder.