Parking Hofkouter lijkt net op rallyparcours

De parking lijkt eerder een parcours voor rallywagens.
Frank Eeckhout De parking lijkt eerder een parcours voor rallywagens.
Parking Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem lijkt de laatste tijd meer op een rallyparcours dan op een parking. “Elke dag riskeren we brokstukken als we onze kinderen hier afhalen op school", klagen de ouders.

Meer dan honderd gratis parkeerplaatsen op wandelafstand van het Houtemse marktplein. Parking Hofkouter is de ideale locatie om je wagen achter te laten bij een bezoekje aan het centrum, maar dat is niet zonder risico. Diepe putten kunnen immers heel wat schade aan je wagen berokkenen. Ouders die hun kinderen afhalen aan GO! BS Hofkouter hebben de toestand al aangeklaagd, maar vangen bot. “De gemeente kan niets doen omdat ze geen eigenaar is van de parking", klinkt het.

Dat klopt, want de parking behoort toe aan woonzorgcentrum Hofkouter. De eigenaar van het woonzorgcentrum heeft een geschil met de aannemer die de parking aanlegde. “Wij zijn ook vragende partij om de parking te herstellen, maar staan voor blok door dat geschil. Als wij de parking verharden, kan een expert de schadeclaim immers teniet doen. We kunnen niet meer doen dan de putten af en toe eens opvullen met kiezelstenen”, reageert schepen van Openbare Werken Tim De Knyf (NH).

De parking ligt vol met diepe putten.
Frank Eeckhout De parking ligt vol met diepe putten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.