Ouders planten boompje in geboortebos

Sandrine en Pieter planten een boompje als aandenken aan de geboorte van hun zoontje Alexander.
Foto Frank Eeckhout Sandrine en Pieter planten een boompje als aandenken aan de geboorte van hun zoontje Alexander.

Tientallen ouders hebben zaterdagnamiddag de laarzen aangetrokken om een boom te planten in het geboortebos tussen Luikerveld en Uilebroek in de Houtemse deelgemeente Vlierzele.


Daar beschikt de gemeente over 39 hectare natuurgebied. De ouders van 93 jongens en meisjes geboren in 2015 werden uitgenodigd in de gemeenteschool om van daaruit te vertrekken om elk hun boompje te planten.


"Ruim 40 ouders gingen in op onze uitnodiging om een hazelaar, haagbeuk of kersenbloesem te planten. Zij kregen na afloop een oorkonde en een uit hout gesneden blad met daarin de naam van hun kindje gegraveerd, mee naar huis. En we beleefden ook een primeur want met Mats, het zoontje van schepen Sabrina Coppens, kreeg ook de eerste collegebaby een boompje", vertelt schepen van Bevolking Sofie Boeykens. Ook aanwezig waren Pieter De Backer en Sandrine Grossard met hun zoontje Alexander. "Ons zoontje werd in oktober geboren. Het is leuk dat hij hier in het geboortebos een aandenken krijgt", zeggen de jonge ouders. (FEL)