Ook N-VA-lijst telt meer vrouwen dan mannen

De ploeg van N-VA Sint-Lievens-Houtem telt 11 vrouwen en 10 mannen.
Frank Eeckhout De ploeg van N-VA Sint-Lievens-Houtem telt 11 vrouwen en 10 mannen.

Na sp.a trekt ook N-VA met meer vrouwen dan mannen naar de verkiezingen in Sint-Lievens-Houtem. De lijst telt ook 14 nieuwe kandidaten.

"Onze ploeg bestaat uit een gezonde mix van - 20-jarigen tot 70-plussers. Op de lijst staan ambtenaren, arbeiders, bedienden, mensen met een vrij beroep, zelfstandigen en gepensioneerden. Na de leerschool van deze legislatuur zijn we klaar om mee het beleid te bepalen", zegt voorzitter Marc Degroote.

N-VA verklapt ook al enkele pijlers uit haar verkiezingsprogramma. "Wij willen inzetten op veiligheid in al haar aspecten, inspraak en transparantie, de herbestemming van niet-gebruikte kerkgebouwen, het bijstaan van senioren bij de digitale overrompeling en eenzame inwoners uit hun isolement halen", aldus Degroote.

De top 5 bestaat uit Nadia De Troyer, Marc Degroote, David Clinckspoor, Frank De Roo en Johan Simoens. Lijstduwer is Michel D'Hauwers. Eva Laus, kabinetssecretaris van Vlaams Minister President Geert Bourgeois en huidig OCMW-raadslid, staat op plaats 6. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.