Nieuwe speelplaats Klim-Op net op tijd klaar

De nieuwe speelplaats is net op tijd klaar.
Frank Eeckhout De nieuwe speelplaats is net op tijd klaar.
De nieuwe speelplaats van basisschool Klim-Op in Bavegem is net op tijd klaar om er een super schooljaar van te maken. "De speelplaats nodigt uit om te bewegen, te spelen en te ontspannen", zegt directeur Jo Dedeurwaerder. 

De nieuwe speelplaats maakt deel uit van een groter bouwproject op school. Zo werd de voorbije twee jaar het kloostergebouw al gedeeltelijk verbouwd en werden drie nieuwe klassen afgewerkt. De komende jaren staan nog meerdere bouwwerken op het programma. "Onze basisschool groeit en bloeit. We willen de 220 leerlingen in aangename lokalen les geven. De plannen die nu uitgevoerd werden, zitten al meer dan tien jaar in de pijplijn. De werken aan de speelplaats kregen dit jaar voorrang, omdat de wachttijden om dergelijke werken aan te vatten nog zullen oplopen", verwacht Dedeurwaerder. 

De speelplaatswerkgroep van de school leverde de eerste ideeën. Die werden afgetoetst in de leerlingenraad. "Er zijn niveauverschillen, een klimmuur, rustige hoekjes, groene elementen en een buitenklasje. Er zijn vooral veel kansen om te ontdekken, te experimenteren en te ontspannen. Onze eik, die al jaren de speelplaats siert, kon blijven staan. Het resultaat is geen saaie grijze speelplaats, maar een buitenruimte waar kinderen zich kunnen uitleven en waar zintuigen en fantasie geprikkeld worden", besluit de directeur.

De school dankt iedereen die meegeholpen heeft aan de verwezenlijking van de plannen.
Frank Eeckhout De school dankt iedereen die meegeholpen heeft aan de verwezenlijking van de plannen.



1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • DIRK RASSCHAERT

    Een nieuwe "speelplaats" met trappen? Leuk voor de "mindervalide" kinderen. Toch een foutje? Was een schuine helling met klinkers in verschillende kleuren niet toepasselijker geweest?