Motorrijder crasht tegen omheining tijdens testritje, politierechter legt hem 53 dagen rijverbod op

Illustratiebeeld - De motorrijder probeerde alles snel op te ruimen voordat de politie ter plaatse kwam.
Ronny De Coster Illustratiebeeld - De motorrijder probeerde alles snel op te ruimen voordat de politie ter plaatse kwam.
Een testritje met een pas aangekochte motor is voor S.D. uit Vlierzele (Sint-Lievens-Houtem) geëindigd met een crash. De man was amper honderd meter ver toen hij tegen een omheining reed. Buurtbewoners verwittigden de politie, maar de motorrijder ruimde nog voor zij ter plaatse waren alles snel op.

“Mijn cliënt wist dat er iets scheelde met de motor en wilde hem even testen voordat hij hem zou herstellen”, vertelt de advocaat van de man in de politierechtbank. “Eigenlijk hadden we hier niet hoeven te staan, want hij heeft na het ongeval alles opgeruimd en zou de schade aan de omheining regelen met de bewoners.” Het Openbaar Ministerie tilt wel zwaar aan de feiten, want door snel op te ruimen pleegde de man eigenlijk vluchtmisdrijf en wilde hij verhinderen dat de politie de vaststellingen kon doen. Hij was ook niet verzekerd toen hij met de motor reed. De politierechter legt de man een effectieve boete van 1.800 euro en een rijverbod van 53 dagen op. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.