Markthal wordt indrukwekkend bouwwerk

De markthal heeft een oppervlakte van maar liefst 2.000 vierkante meter.
Foto Frank Eeckhout De markthal heeft een oppervlakte van maar liefst 2.000 vierkante meter.
Met de plaatsing van 25 stalen kolonnen wordt pas duidelijk hoe indrukwekkend de markthal op het nieuwe Marktplein van Sint-Lievens-Houtem gaat worden.

De markhal moet de kers op de taart worden van de centrumrenovatie in Sint-Lievens-Houtem. Voor de prijs van 1.325.000 euro mag dat wel."We hebben hier tien jaar voor gespaard en kunnen de markthal dus betalen zonder extra lening", verzekert schepen van Openbare Werken Tim De Knyf (NH). Met een lengte van 82 meter, een breedte van 30 meter aan de langste zijde en een hoogte van 6 meter, is de eerste aanblik best wel impressionant.


"De komende twee weken worden op de grond de bindconstructies gemaakt en op 13 en 14 juli worden deze bevestigd. Het glazen dak is voor na het bouwverlof. In eerste instantie gaan we deze markthal gebruiken voor onze wekelijkse zaterdagmarkt, maar ook voor tal van andere evenementen van de gemeente of verenigingen kan de hal worden gebruikt. Bovendien hebben we op lange termijn ook een aanzienlijk terugverdieneffect door minder uitgaven voor tenten voor verschillende jaarlijks terugkerende evenementen en door meer inkomsten door extra activiteiten wat onze plaatselijke handelszaken ten goede komt", verwacht de schepen. Op gewone dagen kan er onder de markthal worden geparkeerd. (FEL)