Laatste keer Vormsel in Bavegemse parochiekerk

Vanaf volgend jaar vinden de communievieringen plaats in de kerk in Sint-Lievens-Houtem.
repro Frank Eeckhout Vanaf volgend jaar vinden de communievieringen plaats in de kerk in Sint-Lievens-Houtem.
Familieleden, vrienden, kennissen en supporters waren getuige van de sfeervolle viering in de Bavegemse parochiekerk waarin de zesdeklassers van Klim-Op hun doopbeloften hernieuwden en het Vormsel ontvingen.

“We duimen ervoor dat het Vormsel hun mag vormen tot geestige jongens en meisjes: bezield door de Geest. Proficiat ook aan het parochiaal zangkoor met hun mooie gezangen, aan Vormheer E.H. Joris De Jonghe en parochiepastoor E.H. Herbert Vandersmissen voor het voorgaan in de viering, aan de medewerkers die ervoor zorgden dat de kerk zo mooi bebloemd was, en bovenal aan Mieke en Pieter die de vormelingen de voorbije maanden onder hun vleugels namen en hun op een aanstekelijke wijze wisten te be’geest’eren. Zij kregen een daverend en langdurig applaus. Na afloop van de prachtige viering kon niemand geloven dat dit de laatste Vormselviering in Bavegem zal zijn. Er werd immers recent beslist dat zowel het Vormsel als de Eerste Communie in de toekomst zullen plaatsvinden in de centrale kerk van Sint-Lievens-Houtem", zegt schooldirecteur Jo Dedeurwaerder.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.