Geen autoverkeer mogelijk op 1 mei

Sint-Lievens-Houtem, Herzele en Zottegem maken zich op voor zes jaar Belgisch topwielrennen.
Frank Eeckhout Sint-Lievens-Houtem, Herzele en Zottegem maken zich op voor zes jaar Belgisch topwielrennen.
Het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor de jeugdcategorieën zorgt ervoor dat autoverkeer in grote delen van Sint-Lievens-Houtem, Letterhoutem en Vlierzele onmogelijk is op woensdag 1 mei. “De tijdrit wordt gereden op een gesloten parcours”, zegt burgemeester Lieven Latoir (NH).

Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem slaan de handen in elkaar voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap. De samenwerking strekt zich uit over een periode van zes jaar. Het hoogtepunt wordt het Belgisch Kampioenschap op de weg voor dames en heren in 2024. Voorafgaand organiseren de drie besturen samen het BK tijdrijden voor jeugdcategorieën (2019), het BK op de weg voor nieuwelingen (2020), junioren (2021), U23 en elites zonder contract (2022) en het BK tijdrijden voor dames en heren elite (2023).

Met de start en aankomst van de tijdrit voor alle jeugdcategorieën wordt de markthal in Sint-Lievens-Houtem  op woensdag 1 mei het kloppend hart van het eerste Belgisch kampioenschap. Onder de markthal wordt een supportersdorp uitgebouwd met een grote toog, foodtrucks en een kidscorner.  Dat BK heeft echter ook gevolgen voor heel wat inwoners en het autoverkeer in de gemeente. “Wie op het parcours woont, zet zijn of haar wagen beter buiten de verboden zone. Tussen en 8 en 20 uur geldt immers een totaal parkeerverbod en vanaf 9 uur tot de aankomst van de laatste renner is er zelfs geen autoverkeer mogelijk op het parcours”, waarschuwt burgemeester Lieven Latoir.

Inwoners die vragen hebben, kunnen nog tot dinsdag 30 maart terecht bij de sportdienst van de gemeente op het nummer 053/60.72.34. Wie de dag zelf nog vragen heeft, kan terecht op het nummer 053/62.20.35. Alle info is te vinden op www.bkhehozot.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.