Exclusief voor abonnees

Eddy verloor beide onderbenen bij tragisch ongeval: exact drie jaar later gaan we bij hem op bezoek

Een grapje kan er al een af bij Eddy, Griet en Kiara maar even vaak worden ze met hun neus op de realiteit gedrukt.
Frank Eeckhout Een grapje kan er al een af bij Eddy, Griet en Kiara maar even vaak worden ze met hun neus op de realiteit gedrukt.
Ieder huisje heeft zijn kruisje zegt een Vlaams gezegde. Maar het kruis dat het gezin van Eddy De Visscher (51) uit Bavegem meedraagt, is best wel groot. Op 11 oktober is het exact drie jaar geleden dat Eddy betrokken raakte in een zwaar verkeersongeval dat voor altijd het leven van zijn gezin veranderde. Wij gingen bij Eddy op de koffie om te zien hoe hij en zijn het gezin het stellen.

11 oktober 2016. “Die dag staat voor altijd in ons geheugen gegrift", zegt Griet (48), de echtgenote van Eddy. Haar man reed die dag met een lading slachtafval op de E17 richting Gent toen hij in de buurt van Kortrijk op een Sloveense vrachtwagen inreed. Die kwam net voor hem tegen 20 per uur de autosnelweg opgereden. De klap was enorm. Eddy zat gekneld in zijn stuurcabine, of wat daar nog van overbleef. “Een Nederlandse vrouw snelde meteen te hulp en praatte op mij in. Dat vernam ik achteraf, want voor mij is het ongeval één zwarte vlek in mijn geheugen. Pas twee maanden later, toen ik ontwaakte uit een coma, kreeg ik te horen wat er was gebeurd”, vertelt Eddy.

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Koenraad Verstraeten

    Veel sterkte en moed nog toegewenst. Gelukkig heb je de volledige steun van vrouw en dochter blijkbaar. Keep on smiling! Respect, man!