Exclusief voor abonnees

Cycling Vlaanderen voert mondmaskerplicht in na volgepropte aankomstzone in Vlierzele: “Tot vervelens toe opgeroepen om mondmaskers te dragen”

De aankomstzone voor de tweede oefenwedstrijd in Vlierzele vrijdagavond stond afgeladen vol met supporters.
Repro Moreau De aankomstzone voor de tweede oefenwedstrijd in Vlierzele vrijdagavond stond afgeladen vol met supporters.
In het wielermilieu en op sociale media is heel wat te doen over een foto van een volgepropte aankomstzone bij een oefenwedstijd in het Oost-Vlaamse Vlierzele, deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem. De organisator begrijpt de opmerkingen. “We hebben alle richtlijnen gevolgd, maar supporters negeerden massaal onze vraag om mondmaskers te dragen.” Cycling Vlaanderen stuurt bij en verplicht het dragen van mondmaskers.

De oefenwedstrijden die Pascal De Weerd uit Burst met het Indulek-Doltcini-Derito Cycling Team inrichtte ter gelegenheid van de kermis van Vlierzele vrijdag was atypisch op alle mogelijke manieren. De wedstrijd startte met een minuut stilte voor de jonge wielrenner Niels De Vriendt uit Impe die op 4 juli plots overleed tijdens een wedstrijd in Leeuwergem.

Je hebt 22% van dit artikel gelezen