Burgemeester parkeert op parkeerplaats voor mindervaliden: “Maar alleen ‘s avonds als het niemand stoort”

De auto van Lieven Latoir.
KOS De auto van Lieven Latoir.
Burgemeester Lieven Latoir (NH) parkeert af en toe op een gehandicaptenplaats in de buurt van het gemeentehuis. Een Houtemnaar die anoniem wenst te blijven meldt het, de burgemeester ontkent niet.

“Ik heb al meerdere keren gezien dat de burgemeester parkeerde op een gehandicaptenplaats in de buurt van het gemeentehuis. Het gebeurt zowel ’s avonds als overdag en een parkeerkaart ligt er nooit in de auto. En dat terwijl de burgemeester een voorbeeldfunctie heeft”, zegt de anonieme bron, die ook een foto nam van de auto van Latoir op de gehandicaptenplek.

De burgemeester ontkent niet. “Maar ik parkeer me alleen ’s avonds of ’s nachts op een van de twee parkeerplaatsen voor gehandicapten. Alleen als de tweede plaats nog vrij is. Nog nooit heb ik in iemands weg gestaan”, zegt de burgemeester in een reactie.
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dick van Aggelen

  Gewoon wegslepen die auto, dat zal de burgemeester leren.

 • johny mertens

  Waar blijft die pv voor foutief parkeren .Iedereen gelijk voor de wet dacht ik

 • etienne vijverman

  wat een uitleg ......en dit van een burgemeester die wil dat zijn inwoners de wet respecteren

 • Elise Van Damme

  Wat voor een uitleg is me dat voor iemand met die functie als burgemeester. Het hoofd van de lokale politie nota bene, die toch verondersteld wordt de verkeersreglementen te kennen. Een gewone burger zonder mindervalidekaart stond al op de bon.

 • Rikkert Biemans

  Ik begrijp de aardige man. "Ik rij 's avonds of 's nachts ook al eens door het rood, maar alleen als er geen andere wagens in de buurt zijn. Nog nooit heb ik daarmee iemand gehinderd." Zo'n paljas moet je dan maar vertrouwen om als burgemeester beslissingen te nemen ...