Berenfeesten geven kermis nieuwe dynamiek

De organisatoren rekenen op een topweekend.
Foto Frank Eeckhout De organisatoren rekenen op een topweekend.

De Berenfeesten waren vier jaar geleden op sterven na dood, maar inmiddels hebben ze de kermis in Vlierzele een nieuwe dynamiek gegeven. In samenwerking met het gemeentebestuur organiseert Gezinsbond Vlierzele/Zonnegem op zondag 13 juni al voor het vierde jaar op rij een groot volksfeest. "De beer verwijst naar de geschiedenis en de eigenheid van Vlierzele. In het verleden werden immers vele berenoptochten gehouden en de inwoners van ons dorp dragen ook de bijnaam Vlierzeelse Beren", vertelt Stefaan Deconinck.


Het startschot wordt gegeven aan De Kring. Daar start om 13 uur een sneukelfietstocht door de Houtemse deelgemeente. "Aan café 't Neerhof start om 15.30 uur de Berenstoet. De optocht wordt begeleid door de Vlierzeelse ruiters en het Showkorps Sint-Martinus uit Oordegem. Tientallen kinderen hebben de voorbije weken berenmaskers gemaakt tijdens een activiteit van de Gezinsbond en mogen dan ook fier meestappen."


De beer wordt omstreeks 16.30 uur verwacht aan de kerk waar hij door pastoor Johan Van Den Eeckhout gezegend wordt. Om 17 uur volgt een barbecue en 's avonds zijn er optredens en een berenworp. Voor de voetballiefhebbers is er een aparte tent waar de finale van het WK gevolgd kan worden. Maandag 14 juni om 22.30 uur zorgt de gezinsbond nog voor een spetterend vuurwerk op Vlierzeledorp. (FEL)