Amerikaanse nazaat van familie Carnewal bezoekt graf overgrootvader

Een deel van de familie Carnewal verenigd bij het graf van Raymond Carnewal.
Frank Eeckhout Een deel van de familie Carnewal verenigd bij het graf van Raymond Carnewal.
De 69-jarige Achilles Raymond Carnewal uit Californië heeft samen met zijn echtgenote C.J. het graf van zijn overgrootvader bezocht op het kerkhof in Sint-Lievens-Houtem. “Het is de eerste keer dat ik mijn familie in België kom opzoeken", zegt de man.

“Seven Carnewals, three generations, two continents”, schreef Zottegemnaar Tom Carnewal maandagavond op zijn Facebookpagina. Samen met zijn familie uit de Verenigde Staten had hij ingecheckt in de Mechelse Koekoek in Sint-Denijs-Boekel voor een familie-etentje. Veel tijd in België hadden Achilles en C.J. niet maar een bezoek aan het graf van zijn overgrootvader paste nog net in het tijdsbestek. Na wat zoekwerk vond het koppel de oude grafzerk met het opschrift van de overleden Raymond Carnewal. “In ben geboren in Brazilië  en mijn ouders vernoemden mijn tweede naam naar mijn overgrootvader. Het stond dan ook op onze bucketlist om ooit eens zijn graf te bezoeken. Via Tom en Saar Carnewal werd het contact met onze Belgische stamboom levendig gehouden. Tom kwam al op bezoek bij ons, Saar ontmoeten we hier voor het eerst", glundert Achilles.

De grafzerk van Raymond Carnewal ligt er wat verkommerd bij, maar daar komt binnenkort verandering in. “Heemkunde Houtem gaat alle oude grafzerken en tombes opwaarderen omdat ze deel uitmaken van de geschiedenis van de gemeente. Het is een stukje erfgoed dat niet mag verloren gaan", zegt Saar.

Een familiekiekje in de Mechelse Koekoek.
Frank Eeckhout Een familiekiekje in de Mechelse Koekoek.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.