Agent krijgt kopstoot bij vechtpartij tijdens Winterjaarmarkt

De Winterjaarmarkt in Sint-Lievens-Houtem heeft zijn warmste editie ooit beleefd en dat had niet alleen te maken met de buitentemperatuur. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag werd het feest ontsierd door enkele vechtpartijen.

In de loop van de dag waren er woensdag 25.000 bezoekers opgedaagd voor de officiële opening. In de nacht van woensdag op donderdag gebeurden in het feestgewoel enkele schermutselingen. De politie moest meermaals tussenbeide komen bij vechtpartijen in Café De Gouden Leeuw op het Marktplein en in het fitnesscentrum van Daan De Cooman in de Schoolstraat, dat voor de gelegenheid was omgebouwd tot Jaarmarktcafé. Daarbij kreeg een van de agenten een kopstoot. De 30-jarige agressor uit Herzele werd opgepakt en gedagvaard in snelrecht. Hij zal zich op 17 december moeten verantwoorden voor de rechter voor slagen en verwondingen en weerspannigheid. "Er waren al de hele avond spanningen met een groepje mannen uit Wallonië. Een van hen had ik na een vechtpartij al de deur gewezen, rond 22 uur. Maar rond 1.30 uur keerden ze terug en gingen ze op de vuist met enkele landbouwers uit West-Vlaanderen en enkele lokale klanten", weet Daan De Cooman van het fitnesscentrum.

Ondervraging

"Er raakte een aantal mensen gewond en er zijn verscheidene mensen opgepakt voor ondervraging. Maar het onderzoek loopt nog", weet commissaris Gunther Van Steenberge van de politiezone Zottegem, die vanuit het commandocentrum in Sint-Lievens-Houtem de veiligheid op de Winterjaarmarkt coördineert.


De bevoegde schepen van de Winterjaarmarkt relativeert de feiten. "Er waren zeker niet meer incidenten dan andere jaren en de politie had alles snel onder controle. Dit gebeurt nu eenmaal als er drank in het spel is", aldus Sofie Boeykens (NH). "Door het mooie weer lag de opkomst ook een pak hoger dan andere jaren. Zo'n 20.000 bezoekers zakten vandaag (gisteren, red.) af naar de kraampjesmarkt. Het leek wel zomerjaarmarkt." (DVL)