50.000 euro voor energiebesparend renovatieproject in Klim-Op Bavegem

Klim-Op Bavegem krijgt 50.000 euro subsidies voor milieuvriendelijke renovatiewerken.
Frank Eeckhout Klim-Op Bavegem krijgt 50.000 euro subsidies voor milieuvriendelijke renovatiewerken.
Klim-Op Bavegem krijgt van Vlaams minister Hilde Crevits 50.196,83 euro subsidies voor het aanbrengen van isolatie en nieuw schrijnwerk.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits investeert 1,1 miljoen euro in veertien energiebesparende projecten in schoolgebouwen in het basis- en secundair onderwijs in Oost-Vlaanderen. De projecten verlagen de CO2-uitstoot. Ruim 50.000 euro daarvan gaat naar Vrije Basisschool Klim-Op in Bavegem. “Het onderwijs heeft met zijn vele gebouwen een groot potentieel om energie te besparen en dus ook de CO2-uitstoot sterk te verminderen. Deze legislatuur loopt er een zeer grote inhaalbeweging in scholenbouw. Er worden honderden nieuwe scholen gebouwd en bestaande gebouwen worden grondig gerenoveerd. Toch bestaan er nog een pak verouderde schoolgebouwen die vaak veel energie verbruiken. Door klimaatvriendelijke investeringen voorrang te geven, investeren we sneller in het duurzamer maken van ons onderwijspatrimonium. Dat is niet alleen goed voor de scholen dankzij de lagere energiekosten, maar vooral ook voor het milieu", zegt de minister.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.