‘Tiran van Letterhoutem’ opgepakt nadat hij zijn vader (80) probeert te vergiftigen

W.B., ook wel de tiran van de wijk genoemd.
Frank Eeckhout/RV W.B., ook wel de tiran van de wijk genoemd.
De 55-jarige W.B. uit de Houtemse deelgemeente Letterhoutem zit sinds vorige week vrijdag in de cel nadat hij zijn 80-jarige vader, die bij hem inwoont, probeerde te vergiftigen. De vijftiger is geen onbekende voor het gerecht. “Dit had al veel sneller moeten gebeuren. Met zijn lange arm bij politie, gerecht en politici komt hij overal mee weg", getuigt zijn dochter.

De tiran van de buurt. Zo wordt W.B. genoemd door de omwonenden. Heel wat inwoners uit Sint-Lievens-Houtem hebben al met hem in conflict gelegen. Dat gaat van roepen en tieren tot bedreigingen. Om mensen te intimideren gaat hij zelfs bij hen aanbellen. Ook in zijn privé- en familiaal leven staat W.B. gekend voor zijn losse handjes. Zijn partners kregen dan ook meer slaag dan eten. De interventies van politie Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem zijn al lang niet meer op de vingers van twee handen te tellen. Toch ontsnapte B. steeds aan de dans en wist hij weg te blijven uit de gevangenis. “Door zijn connecties bij de lokale politie en in de politiek", weet zijn dochter. Tot vorige week vrijdag dus.

De woning van W.B. staat nog steeds verzegeld.
Frank Eeckhout De woning van W.B. staat nog steeds verzegeld.

Toen kwam zijn dochter op bezoek bij de vader van B., die bij hem inwoont. “Mijn grootvader zag er niet uit. Toen ik mijn vader daarover aansprak, ontstond er een discussie. Plots zette hij mij klem tegen de muur. Ik wist te ontkomen en nam hem in een houdgreep. Ondertussen had ik ook al naar zijn laatste ex-partner gebeld. Zij is verpleegster en heeft een zoontje van 2 jaar met mijn vader. Zij is meteen langsgekomen. Omdat ook zij zag dat mijn grootvader er slecht aan toe was, hebben we de hulpdiensten en de politie gebeld", vertelt de dochter.  Engelbert, de 80-jarige vader van B. zat onder de morfinepleisters en was totaal van de kaart. 

Twee agenten die ter plaatse kwamen, riepen meteen versterking op. Vier agenten slaagden er uiteindelijk in W.B. te overmeesteren en mee te nemen naar het politiecommissariaat in Zottegem. In het ziekenhuis stelden dokters vast dat de vader naast de morfinepleisters ook nog eens een overdosis medicijnen kreeg toegediend. De politie besloot daarop het parket in te lichten. W.B. werd voor de onderzoeksrechter geleid in Oudenaarde en die achtte de feiten zwaar genoeg om de man op te sluiten in de gevangenis. De woning van B. werd verzegeld. 

Egoïst

De dochter is opgelucht dat haar vader eindelijk in de cel zit. “Dat had al veel langer moeten gebeuren, maar telkens kwam hij weg met een voorwaardelijke straf. Die man is een grote egoïst. Mijn grootvader laat hij gewoon verkommeren. Hij weegt nog 40 kilogram en is helemaal onderkomen. Hij heeft een nieuwe bril en hoorapparaat nodig, maar mijn vader zegt steeds dat hij daar geen geld voor heeft. Maar om een dure BMW X6 van 150.000 euro en een Porsche te kopen, daarvoor heeft hij wel geld. Weet je dat hij onlangs zelfs naar Congo is getrokken om er een jonge vrouw te kopen voor 25.000 euro. De vrouw is amper 20 jaar. Hij is er ginds mee getrouwd en wil haar naar België laten komen. Dat zal dus niet lukken.” 

Ook de buurtbewoners halen opgelucht adem nu W.B. in de cel zit. Maar met naam getuigen willen ze niet. “Anders staat hij gegarandeerd aan onze deur eens hij terug op vrije voeten is. “Die kerel is een echte tiran. Wie niet naar zijn pijpen danst, moet het ontgelden. Het is ongelooflijk dat die zo lang zijn gangetje is kunnen blijven gaan", klinkt het.

De woning van W.B. staat nog steeds verzegeld.
Frank Eeckhout De woning van W.B. staat nog steeds verzegeld.
De feiten speelden zich af in deze woning.
Frank Eeckhout De feiten speelden zich af in deze woning.13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy Grysouille

  Lambregts Gerrit en Mieke Kenis, dat de politie van Zottegem/Sint-Lievens Houtem/Herzele geen gewoon politiekorps is heb ik aan den lijve ondervonden, er zijn er daar een paar jonge agenten die denken dat ze boven de wet staan. Ik ben dan ook niet geschrokken, dat er onder dat korps agenten zijn die W.B. het hand boven het hoofd hielden, met geld koop je de boter, dat wordt toch gezegd niet?

 • Lambregts Gerrit

  Ze moeten daar de politie ook eens aan de tand voelen . En die hem zijn hand boven zijn hoofd hou ook veroordelen..schande van de politie.

 • mieke kenis

  Dan moet uitgezocht worden wie "de lange arm" is.

 • Jos Plessers

  Tegen iedereen in de straat ruzie?Waarom niet met zijn allen eens bij hém aanbellen?Gewoon om te laten zien,dat jullie zijn gedrag beu zijn.Maar,tegenwoordig is het ieder voor zich,eh.

 • Philomena Vanderweyen

  Wens de vader een spoedig herstel en hoop dat hij nog enkele jaren van zijn oude dag mag genieten zonder de tirannie van de"zoon".