"Dorpsschool sluit zeker niet de deuren"

Paul De Roo, directeur van de school.
Foto Rutger Lievens Paul De Roo, directeur van de school.
Directeur Paul De Roo ontkent dat basisschool De Berentuin in Vlierzele de deuren sluit. Hij reageert daarmee op enkele roddels die in de gemeente de ronde doen.

De school krijgt telefoons van ouders die ongerust zijn en denken dat de school dicht zal gaan. Het is wel zo dat het vijfde en zesde leerjaar naar de hoofdschool in Sint-Lievens-Houtem verhuizen. "Voor volgend schooljaar kan de school twee leerkrachten in de kleuterschool én twee in het lager inzetten. Omdat men momenteel met de verkregen lestijden geen vijf klassen meer kunnen organiseren, werd beslist om voor volgend schooljaar de derde graad over te brengen naar de hoofdschool.

Groene school

Dit gaat over de kleinste groep van zo'n zeven leerlingen. Zo blijven twee kleuterklasjes en twee graden (1ste en 2de graad) overeind, waardoor voor leerlingen tot en met het vierde leerjaar de pedagogische kwaliteit in de Berentuin gegarandeerd blijft", zegt de directie.De dorpsschool heeft 55 leerlingen, daarvan gaan er zeven volgend jaar verhuizen naar een andere school. "Die kinderen kunnen 's ochtends naar hun vertrouwde dorpsschool in Vlierzele blijven komen en zullen met de schoolbus naar de hoofdschool in Sint-Lievens-Houtem worden gebracht. Er is dus geen sprake van dat de vestigingsplaats in Vlierzele zou verdwijnen, zoals de geruchten deden vermoeden. Daar is zelfs nooit sprake van geweest. Deze school heeft alles in zicht om een nieuwe start te nemen."


De directeur wil met de school een nieuwe start maken. "Het is de bedoeling om onze troeven meer uit te spelen om zo meer leerlingen aan te trekken. We zijn een groene dorpsschool, dichtbij de mensen." (RLA)