Weer verkeer mogelijk in dorp Sint-Laureins: as van Eeklo naar Sint-Margriete open

Burgemeester Franki Van de Moere aan het gemeentehuis.
JSA Burgemeester Franki Van de Moere aan het gemeentehuis.
De dorpskernvernieuwing van Sint-Laureins gaat een nieuwe
fase in, waardoor er opnieuw verkeer mogelijk is in het dorp.

De werken in de Leemweg, vanaf het kruispunt met de Rommelsweg tot aan het kruispunt met de Dorpsstraat, en ook de werken in de Dorpsstraat vanaf het kruispunt met de Leemweg tot aan het Nieuwbedelf, zijn klaar. “Doordat deze werken afgerond zijn, is er terug doorgaand verkeer mogelijk tussen Eeklo en Sint-Margriete”, zegt burgemeester Franki Van de Moere (Samen Anders). “Dat is een drukke verkeersas, en daardoor werd ook de voorrang aangepast zodanig dat het doorgaand verkeer voorrang heeft op het verkeer dat zich begeeft in de Dorpsstraat. Hierdoor wordt het ook veiliger voor de zwakke weggebruiker.”

Nieuwe fase

Vandaag, maandag 4 november, is al een nieuwe fase van de vernieuwing van de dorpskern gestart. Het gaat om het tracé in de Leemweg, vanaf het kruispunt met de Rommelsweg tot aan het kruispunt met de Eerstestraat. Beide kruispunten blijven gedurende de volledige fase van de werken open. Eerst wordt de weg opgebroken en de hoofdriolen aangelegd. Nadien worden de huizen aangesloten op de nieuwe riolen en de straatkolken geplaatst. Tot slot wordt de weg en de voet- en fietspaden opnieuw aangelegd. Het einde van deze werken wordt voorzien tegen eind maart 2020.

Dorpsstraat

“Ondertussen gaan de huidige werken in de Dorpsstraat, vanaf het gemeenteplein tot aan Vrije Basisschool De Schakel gewoon verder”, zegt de burgemeester. “Het einde van deze werken wordt voorzien rond eind december 2019. In februari 2020 zal het andere deel van de Dorpsstraat aan bod komen, namelijk vanaf Vrije Basisschool De Schakel tot aan de Smissestraat.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.