Postbode (31) verdronken, maar oorzaak ongeval "niet vast te stellen"

Het onderzoek naar het ongeval in de Eerstestraat in Sint-Laureins waarbij de 31-jarige postbode Lara Goossens in de nacht van zondag op maandag om het leven kwam, kan niet alle vragen beantwoorden. Volgens het parket Oost-Vlaanderen was er geen tweede auto bij het ongeval betrokken, maar is de exacte oorzaak niet vast te stellen.

De 31-jarige postbode Lara Goossens werd maandagochtend rond 4.10 uur dood aangetroffen in haar wagen. De auto lag op zijn dak in de gracht langs de Eerstestraat in Sint-Laureins, op enkele straten van haar woning in de Leemweg. De wagen stond grotendeels onder water. Hoe lang de wagen al in de gracht lag en hoe die daar belandde, weet niemand. Volgens het parket Oost-Vlaanderen was Lara op weg naar haar werk toen het ongeval gebeurde, in tegenstelling tot wat haar ploegleider bij bpost gisteren zei in deze krant.


Het parket gaf gisteren het lichaam en de wagen van het slachtoffer vrij. De verkeersdeskundige concludeert dat de auto aan een lage snelheid in de gracht is beland en dat er geen ander voertuig bij het ongeval betrokken is. Er is geen schade van een aanrijding gevonden en de bandensporen wijzen niet op een bruusk uitwijkingsmanoeuvre. "De precieze oorzaak is niet vast te stellen", zegt het parket. De wetsdokter stelde vast dat het slachtoffer verdronken is in de gracht. (WSG)