Op de valreep: ook Sint-Laureins verbiedt vuurwerk op oudejaar

Brandweerman Rob en zijn hond Charlie moeten mensen aanzetten om geen vuurwerk af te steken.
Netwerk Brandweer Brandweerman Rob en zijn hond Charlie moeten mensen aanzetten om geen vuurwerk af te steken.
Sint-Laureins past op het nippertje nog het reglement aan, en verbiedt nu ook elke vorm van vuurwerk in de nacht van oud naar nieuw.

Sint-Laureins was een van de gemeenten in het Meetjesland waar er in de oudejaarsnacht nog geen verbod was voor vuurwerk. Maar de laatste tijd wordt er in steeds meer gemeenten een totaalverbod ingesteld, vooral uit veiligheid en voor het comfort van de dieren. “Sint-Laureins volgt vanaf nu het Vlaams Decreet, waardoor een algemeen verbod op vuurwerk geldt in de gemeente. En dus ook tijdens de nacht van 31 december op 1 januari”, zegt burgemeester Franki Van de Moere (Samen). “Het is dus verboden om vuurwerk af te steken, voetzoekers te laten ontploffen en carbuurkanonnen af te vuren. Het oplaten van wensballonnen is trouwens ook altijd verboden.”

Ook in Evergem, Maldegem, Assenede, Evergem, Lievegem en Zelzate is er een totaalverbod op vuurwerk, ook op oudejaarsnacht. Kaprijke en Aalter laten het nog toe op oudejaar.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.