Nieuwe gemeentebesturen komen er aan: drie Meetjeslandse burgemeesters leggen eed af

Eedaflegging burgemeester Sint-Laureins, Franki Van de Moere.
Gianni Barbieux Eedaflegging burgemeester Sint-Laureins, Franki Van de Moere.
Drie burgemeesters uit het Meetjesland hebben vrijdagavond de eed afgelegd in handen van de waarnemend provinciegouverneur.

Al heel de week leggen burgemeester van Oost-Vlaanderen de eed af in Gent. Vrijdag was het de beurt aan de nieuwe burgemeesters van Maldegem, Kaprijke en Sint-Laureins. Voor Franki Van de Moere (Samen Anders) van Sint-Laureins wordt het de tweede ambtstermijn als burgemeester van Sint-Laureins. Buurgemeente Kaprijke krijgt een nieuwe burgemeester. Pieter Claeys van het kartel CD&V, N-VA, Groen en Onafhankelijken wordt daar op 1 januari burgemeester, en wordt met zijn 33 jaar meteen ook de jongste burgemeester van het Meetjesland. Ook Maldegem krijgt een nieuwe burgemeester. Daar neemt Bart Van Hulle van Open Vld vanaf Nieuwjaar het roer in handen. “Tegen eind januari willen wij een tekst hebben, waarin staat waar de nieuwe beleidsploeg van Maldegem voor staat”, zegt toekomstig burgemeester Bart Van Hulle van Maldegem.

Eedaflegging burgemeester Maldegem, Bart Van Hulle.
Gianni Barbieux Eedaflegging burgemeester Maldegem, Bart Van Hulle.
Eedaflegging burgemeester Kaprijke, Pieter Claeys.
Gianni Barbieux Eedaflegging burgemeester Kaprijke, Pieter Claeys.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.