Inbrekers viseren twee woningen in Sint-Laureins: onderzoek rond verdacht Frans voertuig

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
Inbrekers hebben zaterdag twee woningen geviseerd in Sint-Laureins en Watervliet. De politie heeft een onderzoek geopend rond een verdacht Frans voertuig dat met hoge snelheid wegreed van een van de huizen.

De zone Meetjesland-Centrum kreeg zaterdagnamiddag melding van een inbraakpoging in een woning in de Kerselaarstraat. “Een getuige had drie verdachte personen zien lopen”, aldus woordvoerder Marino Longeville. “Bij aankomst werd een voertuig, vermoedelijk een Mazda 6, opgemerkt met Franse nummerplaat. De wagen reed met een hoge snelheid weg.” Het onderzoek draait nu rond de wagen, die nog niet aangetroffen is. De daders raakten niet binnen in de woning.

Zaterdagnacht hadden bewoners in de Mario Polderdijk in Watervliet (Sint-Laureins) minder geluk. Ze stelden bij thuiskomst vast dat hun woning doorzocht was. Fototoestellen en duur fotomateriaal waren verdwenen. Wellicht zijn de twee inbraken niet aan elkaar gelinkt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.