Geen spiegels op kruispunt Roste Muis

Er komt geen bolle spiegel.
Joost De Bock Er komt geen bolle spiegel.
Er komen geen verkeersspiegels op het kruispunt aan het restaurant De Roste Muis in Waterland-Oudeman.

De vraag kwam uit de buurt, maar de politie geeft nu een negatief advies. “Tijdens onze campagneperiode haalden heel wat inwoners van Waterland-Oudeman de gevaarlijke situatie aan ter hoogte van de kruispunten van de Sint-Janspolderdijk met de Calusstraat en Drijdijk, aan De Roste Muis”, zegt schepen Claudine Bonamie (Samen Anders). “Ze vroegen of het mogelijk was spiegels te plaatsten op deze locaties. Dat kan enkel na advies van de politie, maar daar kregen we een negatief antwoord. De politie haalt als voornaamste reden aan dat op deze kruispunten de algemene voorrang van rechts geldt. Bolle spiegels kunnen ook leiden tot onveiligheid door de weergave van een vervormd beeld, waardoor men de snelheid of afstand van het naderend verkeer verkeerd kan inschatten. Spiegels zouden daar eerder een vals veiligheidsgevoel geven, waardoor autobestuurders minder alert zijn en dus meer risico lopen op een ongeval.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter De Decker

    Ze gaan terug wachten tot er een dodelijk ongeval is. Daarna kunnen ze dan met hun dikke nek in de krant staan dat ze voor spiegels zullen zorgen! Ze zijn terug verkozen, dus iedereen kan weer de boom in!