Winkeldief (35) aangehouden door onderzoeksrechter

MECHELEN - De politie aan de rechtbank van Mechelen
David Legreve MECHELEN - De politie aan de rechtbank van Mechelen
De Mechelse onderzoeksrechter heeft vandaag een 35-jarige man aangehouden op verdenking van twee winkeldiefstallen. De dertiger ging eerst de gestolen spullen klaar leggen om deze vervolgens te gaan oppikken nadat hij andere kledij was gaan aantrekken.

De dertiger werd afgelopen dinsdag gearresteerd. Dit nadat hij een diefstal wou plegen in een winkel met werkmaterialen in Sint-Katelijne-Waver. “De man nam een van de rugzakken in de winkel uit de rekken en begon deze te vullen met werkmateriaal”, vertelt Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. “De volle rugzak plaatste hij vervolgens naast de poortjes aan de ingang van de winkel, ging een ander hemd aandoen alsook een pet opzetten en recupereerde tot slot de rugzak aan de ingang.”

Na het recupereren van de rugzak, vluchtte de man weg met een auto met Nederlandse nummerplaten. Een kwartier na de diefstal werd de politie ingelicht. Zij gingen meteen op zoek naar de dertiger. Het kon niet veel later en in samenwerking met de collega’s uit Mechelen-Willebroek het voertuig lokaliseren. “De dertiger werd gearresteerd en meegenomen voor verhoor”, aldus Claessens.

Tweede diefstal

Tijdens dat verhoor gaf de man de winkeldiefstal meteen toe. Net zoals een andere diefstal. Zo probeerde hij een dergelijke diefstal ook uit te voeren in een supermarkt. Na zijn verhoor op het politiekantoor werd hij overgebracht naar de onderzoeksrechter in Mechelen. Die beslist om de man aan te houden en hem over te laten brengen naar de gevangenis.

De buit kon intussen worden gerecupereerd. Dat ging naar verluidt om elektrisch werkmateriaal van een aanzienlijke waarde. “Het onderzoek wordt intussen verder gezet door de lokale recherche van de lokale politiezone Bodukap onder leiding van de onderzoeksrechter”, besluit Claessens. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.