Vijftigjarige winkeldievegge krijgt tweede kans

MECHELEN - De correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
David Legreve MECHELEN - De correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
De rechter in Mechelen heeft Carine V.C. uit Mechelen een tweede kans gegeven. De vijftigjarige vrouw stond terecht voor een winkeldiefstal in supermarkt Colruyt in Sint-Katelijne-Waver. 

V.C. probeerde er op 14 juli vorig jaar vandoor te gaan met enkele spullen, maar werd op heterdaad betrapt. Ze werd tegengehouden door de winkeldetective en meegenomen naar zijn kantoor. “Maar omdat de Rode Duivels een wedstrijd moesten spelen, sloeg ze op de vlucht. Volgens getuigen riepen ze in haar vlucht nog naar voorbijgangers dat ze opnieuw was betrapt”, zei openbaar aanklaagster Lieselotte Claessens.  

De afgelopen jaren kwam de vrouw er telkens vanaf met enige mildheid. Het kwam dus nog nooit tot een veroordeling. “Maar omdat mevrouw duidelijk haar lesje nog niet heeft geleerd, werd ze gedagvaard”, ging Claessens verder. De feiten werden niet betwist. Haar advocaat Bart Vanmarcke vroeg  opnieuw om enige mildheid. De Mechelse rechter ging hierop in. 

De vrouw kreeg een autonome probatie-straf. Voorlopig moet ze dus niet naar de gevangenis. Ze zal zich wel aan enkele voorwaarden moeten houden. Doet ze dat niet, riskeert ze alsnog een celstraf van zes maanden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.