Tiener vecht voor zijn leven na overdosis XTC

thinkstock
Een vijftienjarige uit het Mechelse vecht momenteel voor zijn leven in het ziekenhuis nadat hij onwel werd na het innemen van XTC-pillen. De feiten dateren van afgelopen maandagavond maar raakten nu pas bekend. “De tiener is nog steeds in levensgevaar”, bevestigt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. 

Het waren enkele vrienden van de tiener die de hulpdiensten verwittigden. Kort daarvoor waren zij samen naar het natuurpark Hondsbossen in Sint-Katelijne-Waver getrokken. Daar werd de jongeman plots onwel en verloor hij zijn bewustzijn. Een MUG-arts en een ambulance van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden kwamen ter plaatse. De tiener werd in allerijl afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. Daar troffen artsen amfetamines, of XTC, aan in het bloed van de tiener. Sinds dinsdag ligt hij in een coma. Intussen werd hij al overgebracht naar een universitair ziekenhuis voor verdere opvolging. “Zijn toestand is zeer kritiek”, zegt parketwoordvoerster Claessens nog. “Er werd een gerechtelijk onderzoek opgestart.” De Mechelse afdeling van het Antwerpse parket is verder erg karig met informatie. Wat er zich die bewuste avond heeft afgespeeld of dat er in het onderzoek arrestaties werden uitgevoerd is nog niet bekend. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ingrid Van Calster

  Onze zoon van 22 is gestorven doordat zijn 2 ‘beste’ maten 2 xtc pillen in zijn drank deden en de hulp diensten niet verwittigde toen het mis ging. Een dag later hebben ze maar eerst de hulpdiensten verwittigd. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat deze jongen het wel haalt en dat zijn ouders en eventuele broers en zussen niet verder moeten met een trauma dat heel hun leven kapot maakt. Hopelijk krijgen ze binnen enkele dagen positief nieuws. Ik wens het hen van harte toe! Veel sterkte !

 • URBAIN CELIS

  afblijven is de boodschap

 • Anne Jacobs

  Ik ben ook bang voor de schade aan de hersenen. Ik wens hem heel veel sterkte toe, ook aan de familie en vrienden. Dat dit nooit meer mag gebeuren en dat de jongeren even nadenken bij het lezen van dit artikel en doorvertellen.

 • Alexa Grieken

  Spijtige zaak, tegenwoordig steken ze niets dan rommel in die pillen. Ik wens die jongeman het beste toe en dat hij mag leven en leren.

 • Johny deman

  Hopelijk haalt hij het, al vrees ik voor de schade. Dat vergif vreet je hersenen op.