Snelheidsduivel geflitst aan 127 kilometer per uur op Mechelbaan

Hans Verbeke
De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) heeft op de Mechelbaan een extreme hardrijder aan de kant gezet. De chauffeur reed aan 127 kilometer per uur voorbij de mobiele flitscamera. Op die plaats mag er maximum zeventig kilometer per uur worden gereden. 

“Hij werd tegengehouden en zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen”, aldus de politie. Binnenkort zal hij het mogen gaan uitleggen aan de politierechter. Hij riskeert naast een geldboete tot 3.000 euro ook nog een bijkomend rijverbod. 

Naast deze snelheidsduivel werden er nog twee andere chauffeurs geflitst. In totaal werden er 23 autobestuurders gecontroleerd. Gelijktijdig met de snelheidscontroles werd er op de Mechelbaan ook nog een alcohol- en drugscontrole gehouden. 

Hierbij werden dan weer vier bestuurders gecontroleerd. “Allen bliezen safe”, besluit de politie. Tot slot kreeg een trucker ook nog een doorrijverbod. De chauffeur kon geen identiteitskaart en geen rijbewijs voorleggen. Later zou blijken dat dit laatste was verlopen.