Scouts en gidsen krijgen één groot houten lokalencomplex

Architect Dirk Op de Beeck (links), leden van het gemeentebestuur en de scouts op het terrein bij een impressie van de toekomstige nieuwbouw.
Foto Wannes Vansina Architect Dirk Op de Beeck (links), leden van het gemeentebestuur en de scouts op het terrein bij een impressie van de toekomstige nieuwbouw.
De scouts en gidsen van Onze-Lieve-Vrouw-Waver starten in augustus met de bouw van een nieuw lokalencomplex. Bijzonder is dat het 'kamp' voor zo'n 400 leden een gevel krijgt uit oude Oostenrijkse bedden.

Momenteel zitten Scouts Roeland en Gidsen Sint-Lucia nog verspreid over vijf locaties, de ene al iets meer vervallen dan de andere. Dus krijgen ze vanaf de zomer van volgend jaar een nieuwe stek aan de Wavervelden, vlakbij de sporthal Bruultjeshoek. Het ontwerp komt van Dirk Op de Beeck, wiens kinderen ook in de scouts zitten. "In plaats van een lokaal bouwen we een kamp, waar we elk weekend naartoe kunnen", legt hij uit. Hij koos voor een lokaal dat volledig uit hout bestaat ,omwille van de duurzaamheid. Zoals bij een echt kamp kom je binnen via een toegangspoort met vlaggenmasten. "De gevel wordt bekleed met recuperatiehout afkomstig van Oostenrijkse bedden. "


Kostprijs: 650.000 euro. "Gelukkig doet de gemeente een flinke duit in het zakje. Zowel scouts als gidsen krijgen ook subsidies en een renteloze lening", zegt Seppe Jacobs van de vzw Schranshoeve.


Ondanks de spaarpotjes van de jeugdverenigingen moet nog een gat van tienduizenden euro's worden dichtgereden. "Enkele sympathisanten hebben zelf gin gemaakt en al 700 flessen verkocht, en heel wat middenstanders sponsoren."


Het laatste weekend van september vindt is het feest om extra middelen bijeen te brengen. De lokalen zullen ook verhuurd worden als kampplaats voor andere verenigingen en ter beschikking staan van de Waverse gemeenschap. (WVK)