Raadslid vindt studentenvereniging in jeugdhuis “oneerlijke concurrentie voor cafés”

Het jeugdhuis (rechts).
David Legreve Het jeugdhuis (rechts).
Gemeenteraadslid Ronny Slootmans (Samen Anders) vindt dat er in het dossier van de overname van jeugdhuis JoKa fouten zijn gebeurd. De werking van het jeugdhuis aan het Sint-Michielskasteel werd recent overgenomen door studentenvereniging Mereta.

“Er zijn zaken gebeurd die niet door de beugel kunnen. Het bestuur ontving op 23 april een brief van Mereta, niet alleen gericht tot het college, maar ook tot de gemeenteraad. Niemand van onze fractie heeft deze brief ontvangen. Waarom niet? Ik wacht ook nog altijd op een beloofde nota”, zegt Slootmans. “Er zijn veel verenigingen in onze gemeente die zo'n pand zouden willen huren voor een euro per maand. Ik snap ook niet dat de schepen van Lokale Economie zich niet verzet heeft. In de Elzestraat zijn er meerdere cafés en die moeten nu opboksen tegen een gesubsidieerde concurrent. Om nog maar te zwijgen van de concessionaris van het kasteel, die niet eens de kans heeft gekregen mee aan tafel te zitten.” Zijn partijgenoot Tom Ongena verwees ook naar het gebrek aan communicatie naar de buurtbewoners toe. 

Burgemeester Kristof Sels (N-VA) beet van zich af. “JoKa is gestopt en vond geen overnemer voor het jeugdhuis. Mereta was de enige die interesse toonde en nam de werking over, waardoor er geen gesprek met de concessionaris nodig was. Ik heb ook niet de indruk dat ze in concurrentie gaan met de cafés”, reageert Sels. “Wat de brief betreft: het was niet de bedoeling iets achter te houden. Dit was een vergetelheid. De nota is er wel degelijk en wordt nog bezorgd.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • viviane van oosterwijck

    laat de jeugd met rust