Politiezone Bodukap start met fietsteam

Het fietsteam van de lokale politiezone Bodukap
Lokale politiezone Bodukap Het fietsteam van de lokale politiezone Bodukap
De lokale politiezone Bodukap is gestart met een eigen fietsteam. Hiermee hoopt het om naast zijn bestaande diensten in het korps nog adequater te kunnen inzetten op verkeersveiligheid en overlastgerelateerde fenomenen.

Het fietsteam bestaat uit vier agenten en twee fietsen. Zij zullen naast hun basistaak als interventie-inspecteur ook nog worden ingezet voor fietspatrouilles. “In de opstartfase zal dit nog eerder occasioneel zijn maar de bedoeling is dat dit op termijn zal toenemen”, zegt Lies Verreet van de lokale politiezone Bodukap. “Ze hebben een permanente aandacht voor verkeersovertredingen, hebben een signaleringsfunctie om bijvoorbeeld onveilige situaties, slecht geplaatste of ontbrekende verkeersborden en putten in het fietspad te melden.” 

Hogere zichtbaarheid

Volgens de politiezone zal het fietsteam voor een hogere zichtbaarheid in het straatbeeld zorgen. “Zo zijn ze gemakkelijker aanspreekbaar, kunnen ze zich gemakkelijker tussen de bevolking mengen en ziet het team meer dan wanneer ze met de wagen zouden voorbijrijden”, aldus Verreet nog. “Bovendien zijn bepaalde plaatsen ook beter te bereiken met de fiets dan met een voertuig. We denken dan bijvoorbeeld aan de fietsostrade, parken of moeilijk bereikbare plaatsen tijdens evenementen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip Annelies

    Toppers!!