Politiezone Bodukap controleert tijdens winterprik: 101 snelheidsovertredingen

Benoit De Freine
Politiezone Bodukap heeft op dinsdag 22 januari tussen 07.20 uur en 20.30 uur op verschillende plaatsen in de gemeenten Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte bemande snelheidscontroles gehouden.

In de bebouwde kom, waar een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur geldt, werden 988 voertuigen op snelheid gecontroleerd. “In totaal werden er 74 snelheidsovertredingen vastgesteld. Dat is 8,3 procent van de gecontroleerde voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 kilometer per uur”, zegt Marc Dondeyne, diensthoofd Verkeer van de politiezone. “In zone 70 werden 829 voertuigen op snelheid gecontroleerd. In het totaal werden er 27 snelheidsovertredingen vastgesteld, wat 3,3 procent is van de gecontroleerde voertuigen. De maximum gemeten snelheid bedroeg 98 kilometer per uur.”

“We moeten jammer genoeg vaststellen dat heel wat weggebruikers niet alleen de snelheidsbeperkingen negeren, maar ook de waarschuwingen van de weerkundige diensten in de wind slaan. We moeten ook vaststellen dat ondanks het gladde wegdek, de overschrijding van de maximaal toegelaten snelheid in bepaalde gevallen aanzienlijk is. De overtreders brengen hierdoor mogelijk niet alleen zichzelf, maar ook andere weggebruikers in gevaar. De lokale politie Bodukap zal de snelheidscontroles verder zetten, ook in barre weersomstandigheden”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.