Politie maakt balans op na winter BOB-campagne: “Anderhalf procent van bestuurders was onder invloed”

Tim Van der Zeypen
De politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) maakt hun balans op van de winter BOB-campagne. Tussen 29 november 2019 en 3 februari 2020 namen agenten maar liefst 3.432 autobestuurders een ademtest af.

“25 bestuurders bliezen alarm. Hun rijbewijs werd ingetrokken voor drie uur”, luidt het bij de politiezone. “Verder waren er ook nog 25 bestuurders die positief bliezen. Hiervan moesten veertien autobestuurders hun rijbewijs inleveren voor zes uur, elf anderen deden dit voor vijftien dagen.” Opvallend was ook dat twee bestuurders in staat van dronkenschap waren.

Drugs

Naast alcoholcontroles moesten elf bestuurders ook nog een speekseltest afleggen. Zeven rijbewijzen werden ingetrokken voor vijftien dagen. “Eén bestuurder weigerde”, klinkt het nog. “Bij zes anderen was de test positief en bleek de bestuurder onder invloed te zijn van drugs.” De politiezone besluit dat ondanks de winter BOB-campagne inmiddels is afgelopen, zij ook de komende weken en maanden zal blijven controleren.

Infografiek van de BOB-controles afgelopen twee maanden door de politiezone Bodukap.
Lokale Politiezone Bodukap Infografiek van de BOB-controles afgelopen twee maanden door de politiezone Bodukap.