Politie legt bijeenkomst in woning stil: “Tien proces-verbalen opgesteld”

De politie op patrouille
Photo News De politie op patrouille
De lokale politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte, red.) heeft een privéfeestje stilgelegd. “Er kwam een melding binnen van een bijeenkomst in een privéwoning”, luidt het bij de politiezone. “Bij aankomst werden er tien personen aangetroffen.”

De bijeenkomst werd meteen stilgelegd en alle tien aanwezigen kregen een proces-verbaal mee naar huis. De politiezone controleerde de voorbije dagen geregeld op het naleven van de opgelegde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “In totaal werden er al vijftien proces-verbalen opgesteld”, gaat de politie verder.

Geldboete tot 4.000 euro

Naast de hierboven vermelde tien proces-verbalen ging het nog om vijf andere. “Zo werden er twee pv’s opgesteld in het kader van het samenscholingsverbod”, verduidelijkt de politiezone. “Drie andere werden opgesteld aan personen die zich verplaatsten terwijl dit niet noodzakelijk was.” Alle vijftien geverbaliseerden riskeren nu geldboetes die kunnen oplopen tot 4.000 euro.

De politiezone roept daarom nog een keer op om de opgelegde maatregelen strikt na te leven. “In het belang van ieders gezondheid”, besluit de politiezone.