Parcours van Wavers loop- en wandelevent gaat door café: “Raad aan om eerst te lopen en dan pas te drinken”

Kathy Hendrickx van café Don Quichote in het dorp van Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Marc Aerts Kathy Hendrickx van café Don Quichote in het dorp van Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Lopen en tegelijkertijd op café gaan, én dat voor een goed doel. Weinig excuses om op zaterdagavond niet naar Onze-Lieve-Vrouw-Waver af te zakken, waar de eerste editie van #Loop2861 plaatsvindt. Organisator Waver Feest zorgt voor een pittig parcours van, hoe kan het ook anders, 2.861 meters dat onder andere door het scoutslokaal, de kerk, langs het park van de school Sint-Ursula-Instituut en door het plaatselijke café Don Quichote loopt. 

“Op verschillende locaties zullen er activiteiten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld een optreden van drie koren in de kerk en een dj-set. Een mix van locaties leek ons een leuk gegeven aan het evenement, waar trouwens ook wandelaars welkom zijn”, vertelt Seppe Jacobs van Waver Feest. “Ik kijk er al naar uit. Het wordt een gezellige avond en uiteraard is het mooie reclame voor ons café”, vertelt cafébazin van Don Quichote Kathy Hendrickx. “Het enige wat ik moet doen is de deuren openen en één tafel opzij zetten. De deelnemers zullen langs achter naar binnen lopen of wandelen, door het zaaltje gaan en vervolgens langs de toog naar buiten. Lopers mogen aan de toog altijd iets bestellen, maar ik raad aan om na de sportieve inspanning pas de dorst te lessen.” 

Goed doel

De opbrengst van het evenement gaat naar de plaatselijke vzw Wijzersterk, die een nuttige dagbesteding aanbiedt voor personen met een beperking. Per extra afgelegde ronde van een deelnemer stort de organisatie een euro extra naar het goede doel. De rondes worden bijgehouden via een registratiesysteem. Inschrijven kost je 8 euro. Vrije start tussen 17 en 19 uur. Een warming-up in groep start om 16.45 uur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.