Oplichtster riskeert drie jaar effectief

Het openbaar ministerie vorderde gisteren een celstraf van drie jaar effectief tegen Patricia M. De vrouw uit Sint-Katelijne-Waver stond terecht voor oplichting. Volgens het parket pleegde ze zes feiten.

"Telkens ging ze op dezelfde manier te werk, telkens maakte ze misbruik met een valse naam", aldus het openbaar ministerie. De vrouw liet in een periode tussen 2013 en 2014 verschillende spullen leveren bij haar thuis onder een valse naam. Betalen deed ze niet. Toen er herinneringen tot betalingen werden verstuurd, werden deze verstuurd naar de adressen van de namen namen die ze gebruikte.


Het ging onder meer om goederen die ze gekocht had bij Esprit en andere online bedrijven. Soms sloot ze ook telefonie- en internetabonnementen af bij proximus.


"Als inspiratie voor de namen maakte ze gebruik van haar vriendenkring. Twee keer werden zelfs namen gebruikt van totaal vreemde personen. Deze had ze gevonden in de databank van een bank waar ze destijds werkte", zei het openbaar ministerie nog.


Die tilde erg zwaar aan de feiten. Onder meer nog omdat de vrouw in het verleden al drie keer veroordeeld was voor gelijkaardige feiten. De verdediging sprak van een soort kleptomanie. "Ze heeft de drang om dergelijke feiten te plegen", aldus de raadsman van M. Hij vroeg een probatie-uitstel. Vonnis volgende maand. (TVDZM)