Nieuwe vlindertuin in Sint-Michielspark heeft ook de vorm van een vlinder

Aan het Sint-Michielskasteel in de Elzenstraat wordt een Vlindertuin aangelegd.
David Legreve Aan het Sint-Michielskasteel in de Elzenstraat wordt een Vlindertuin aangelegd.
Het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver legt momenteel een vlindertuin aan in het Sint-Michielspark. De paden en perken van de tuin worden zo aangelegd dat ze de vorm van een vlinder nabootsen.

“Een tiental dagen geleden zijn we gestart met het aanleggen van een vlindertuin”, vertelt schepen van Milieu Joris De Pauw (N-VA). “De vlindertuin bevindt zich achter de vijver en zal zorgen voor een mooi zicht van aan het kasteel. De tuin bevat heel wat bloemen- en plantensoorten die erg in trek zijn bij vlinders en rupsen. Deze bloeien van het vroege voorjaar tot de late herfst.” Aan de tuin komt een gevlochten takkenwand, een boomstampad en een wilgenhut. Schepen van Dierenwelzijn An Coen (N-VA) reageert enthousiast. “Ook voor de kleine dieren in onze maatschappij doen we grote inspanningen. Zo nemen we heel wat initiatieven om de bij te steunen en nu doen we iets voor de vlinder. Begin april maakte Nederlands onderzoek bekend dat de laatste dertig jaar de vlinderpopulatie in het land is gehalveerd. De cijfers voor Vlaanderen zullen niet veel verschillen. Met deze vlindertuin geven we de vlinder alvast een duwtje in de rug.” Voor de aanleg doet de gemeente beroep op Natuur & Landschapzorg. 

rv
Aan het Sint-Michielskasteel in de Elzenstraat wordt een Vlindertuin aangelegd.
David Legreve Aan het Sint-Michielskasteel in de Elzenstraat wordt een Vlindertuin aangelegd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.