Nieuwe groetzone begraafplaats Elzestraat klaar tegen zomer

Een delegatie van het schepencollege tijdens de eerste steenlegging
Gemeente SKW Een delegatie van het schepencollege tijdens de eerste steenlegging
Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is gestart met de bouw van een nieuwe groetzone op de begraafplaats van de kern Elzestraat. De strooiweide en het columbarium krijgen ook een plek in het nieuwe geheel. 

“Wanneer we afscheid nemen van een dierbare, doen we dit graag in een serene, maar aangename omgeving. Daarom bouwen we een nieuwe groetzone op het kerkhof in Elzestraat”, vertelt schepen van Begraafplaatsen Sarah De Keyser (CD&V). “We kozen voor een overdekte constructie met open metselwerk. Dit zorgt ervoor dat het gevoel met de rest van de begraafplaats behouden blijft. De kleuren en materialen in natuurlijke tinten zullen de rust van de begraafplaats minimaal verstoren.” De strooiweide krijgt een centrale plek in het bouwwerk en de columbaria worden geïntegreerd in de nieuwe rustplek. Er komen ook een bergruimte en een publiek toegankelijk toilet. De werken zijn begin deze maand gestart. Begin deze week namen de schepen en burgemeester Kristof Sels (N-VA) de eerste steenlegging voor hun rekening. “Als alles vlot verloopt, zijn de werken klaar tegen de zomer. Na de vergroening van het kerkhof enkele jaren geleden, is dit een nieuwe stap in de opfrissing van het kerkhof van Elzestraat.” Het gemeentebestuur trekt 150.000 euro uit voor deze werken. Het ontwerp is van architect Veerle Desaeger. Aannemer Bart Van den Putte voert de werken uit.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.