Nieuw voetpad langs Mechelsesteenweg en Kempenarestraat

Verkeersbord werken
Kos Verkeersbord werken
Vandaag start de aanleg van een nieuw voetpad tussen de bushalte langs de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver en de ingang van de firma LC Packaging in de Kempenarestraat. Dit zal de veiligheid van de werknemers van Maatwerkbedrijf Webo en LC Packaging moeten verhogen. 

“Een jaar geleden nam Maatwerkbedrijf Webo, onderdeel van Borgerstein vzw, zijn intrek in een groot en nieuw bedrijfspand langs de Kempenarestraat. Heel wat van hun werknemers en van het naburige LC Packaging komen met de bus werken. Zij gaan daarna te voet van de bushalte naar hun werk”, vertelt schepen van Mobiliteit Eric Janssens (CD&V). Om de veiligheid van deze mensen te vergroten, besliste het gemeentebestuur vorig jaar om voor hen een nieuw voetpad aan te leggen. “Momenteel wandelen deze mensen nog over een parkeerstrook”, pikt schepen van Openbare Werken Joris De Pauw (N-VA) in. “Die gaan we nu vervangen door een verhoogd voetpad dat we van de straat scheiden door middel van beplanting.” De werken duren vijftien werkdagen. Tijdens de werkzaamheden blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. De rijbaan zal plaatselijk wel wat smaller zijn. De aannemer voorziet hiervoor de nodige signalisatie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.