Moe van fietstochtje? Rust eens uit in de treincoupé

Werkmannen bouwen vlijtig verder aan de duurzame treincoupé.
Foto David Legrève Werkmannen bouwen vlijtig verder aan de duurzame treincoupé.
Langs het fietspad 'de oude spoorwegberm' in Elzestraat is Natuur- en Landschapszorg vzw gestart met de bouw van een rustpunt voor fietsers en wandelaars.

De rustplek krijgt een natuurlijk karakter en zal lijken op een oude treincoupé. "We wilden niet zomaar enkele banken, maar een unieke plek", vertelt schepen van Milieu Servaas De Vries (SAMEN ANDERS). "Gezien de geschiedenis van de site kozen we voor een treincoupé en perron. Deze worden volledig opgebouwd uit natuurlijke materialen. De bomen die we rooien, hergebruiken we in de site. Zo maken we fietsensteunen, zitbanken en speelelementen van acacia's. De overdekking bestaat uit een groendak."

Sociale controle

De rustplek komt op zo'n twintig meter van de Clemenceaustraat. "Er wordt wat begroeiing verwijderd zodat de rustplek zichtbaar is vanop straat. Dit moet zorgen voor sociale controle", aldus De Vries. De aanleg van deze rustplek kadert in de uitbouw van de fiets- en wandelinfrastructuur in Sint-Katelijne-Waver. "Wanneer in het voorjaar van 2019 de renovatie van het Sint-Michielskasteel klaar is en de brasserie er opent, wordt dit domein het portaal in Elzestraat voor wandelaars, joggers en fietsers. Deze rustplek is een mooie aanvulling", besluit schepen van Toerisme An Coen (N-VA). (AVH)