Koppel staat terecht voor teelt van cannabis: “Een uit de hand gelopen experiment”, zegt de man

ARCHIEFBEELD: Cannabis
David Legreve ARCHIEFBEELD: Cannabis
Een koppel uit Sint-Katelijne-Waver stond terecht voor het telen van cannabis. Na een controle van het voertuig van de man werden er tijdens de huiszoeking een twintigtal plantjes gevonden. “Het was een uit de hand gelopen experiment”, klonk het bij de man.

De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) controleerde het voertuig van de man eind september 2019. “In de wagen werd er 63 gram cannabis aangetroffen. Hierop voerde de politie een huiszoeking uit in de woning van het koppel”, zei openbaar aanklaagster Nele Poelmans. “Daarbij werden verschillende bussen met meststof alsook zo’n twintigtal cannabisplanten aangetroffen.”

Het koppel werd opgepakt en verhoord. Tijdens het uitlezen van het gsm-toestel van de man stootten de speurders op enkele verdachte berichten. Daaruit bleek dat hij niet enkel de cannabis maar ook de cannabisplanten zelf te koop aanbod. De man stond vandaag dus niet enkel terecht voor het telen van de drugs, maar ook voor de verkoop ervan. Volgens het parket had hij er zo’n 7.275 euro mee verdiend.

Experiment

Ook zijn partner moest zich vandaag komen verantwoorden. “Ook zij gaat niet helemaal vrijuit, al is haar rol kleiner. Zo staat ze niet terecht voor de verkoop van de cannabis, maar wel voor het telen ervan”, aldus Poelmans. “Mevrouw verzorgde mee de planten. Op zijn minst op de momenten dat haar man niet thuis was.” Tegen haar werd een probatie-opschorting geëist, de man riskeert een celstraf van één jaar en een geldboete van 8.000 euro met probatie-uitstel.

Het telen en de verkoop van de cannabis werd niet betwist door de advocate van de man. “Het ging om een experiment”, klonk het tijdens zijn verklaringen aan de politie. Zijn advocate vulde aan: “Hij zou de cannabiszaadjes hebben aangekocht en zocht op het internet op hoe hij de drugs kon kweken.” Zij vroeg een werkstraf voor haar cliënt. De betrokkenheid van de vrouw werd wel betwist. Zij vroeg de vrijspraak.

In oktober wordt de zaak verdergezet.