Jonge vrouw verwondt twintiger nadat ze glas gooit in discotheek

MECHELEN - Een toga in de correctionele zittingzaal van de Mechelse rechtbank
David Legreve MECHELEN - Een toga in de correctionele zittingzaal van de Mechelse rechtbank
Een 26-jarige vrouw uit Mechelen moest zich vandaag verantwoorden voor het gooien van een glas naar een jongeman. Beiden kregen het aan de stok met elkaar in discotheek Rio in Sint-Katelijne-Waver.

De vechtpartij deed zich voor eind januari 2018. Beiden waren op dat moment aanwezig in de Waverse discotheek. “Er ontstond geduw en getrek tussen het latere slachtoffer en een vriend van beklaagde. Niet veel later werd er met een glas gegooid. Dat kwam in het gezicht van een 22-jarige terecht”, zei de openbaar aanklager in zijn vordering. Nadat de vrouw werd verhoord, gaf ze de feiten toe. Alleen verklaarde ze aan de politie dat ze handelde uit wettige zelfverdediging.

Eenzijdige verklaringen

Iets wat ze ook vandaag op zitting bleef volhouden. Er waren geen camerabeelden van het incident. Drie getuigen wezen de jonge vrouw aan als gooier van het glas. Toch waren die getuigenissen volgens haar en haar advocaat Frédéric Thiebaut eenzijdig. “Wat ze niet vertellen is dat ze zelf bij de keel werd gegrepen. Vervolgens heeft ze naar het glas gegrepen en het gegooid”, klonk het bij meester Thiebaut. “Ze vertoonde verwondingen en blauwe plekken aan de keel en had het moeilijk om te ademen.”

Het 22-jarige slachtoffer stelde zich burgerlijke partij maar woonde de zitting niet bij. Iets wat de verdediging jammer vond. “Op die manier kon u de verhoudingen tussen mijn cliënt en de tegenpartij zien”, besloot meester Thiebaut. De advocaat van de 22-jarige vroeg een provisionele schadevergoeding van 1.000 euro en de aanstelling van een deskundig “Volgens de plastische chirurg is er esthetische schade”, klonk het nog.

Het parket tot slot een celstraf van vier maanden of een werkstraf. De verdediging ging vol voor de vrijspraak. Rechter Goedele Van den Brande velt op 27 mei een vonnis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.